Curtea de Justiție a UE validează interzicerea graduală a țigaretelor aromate la nivelul țărilor membre

Publicat:

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a validat interzicerea graduală a țigaretelor aromate și a tutunului aromat de rulat, la nivelul țărilor membre UE, conform directivei antitabac adoptată în 2014, potrivit mediafax.

”Interzicerea în etape la nivelul statelor membre a țigaretelor aromate și a tutunului de rulat a fost validată”, se arată într-un comunicat al Curții de Justiție a UE.


Citește și : Bolsonaro a preluat din nou frâiele puterii în Brazilia din camera de spital

”Legislația Uniunii Europene autorizează validarea în etape și permite consumatorilor de produse cu un grad mare de vânzare o perioadă de timp adecvată pentru a face trecerea la alte produse”, adaugă comunicatul.

Curtea a anunțat decizia în urma unei plângeri a companiei germane, Planta Tabak, care fabrică și comercializează produse derivate din tabac, în special tutun aromat de rulat.

Compania a depus o plângere la Curtea administrativă din Berlin împotriva anumitor dispoziții ale directivei europene cu privire la legislația germană de transport.

Tribunalul a trimis cazul la CJUE, având dubii cu privire la validitatea și interpretarea anumitor dispoziții.

Citește și : Următorii paşi în procesul Brexit

Directiva adoptată în 2014 prevede interzicerea graduală a țigărilor aromate și obligația de a avertiza asupra efectelor fumatului pe două treimi din suprafața pachetelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.