Curtea Penală Internațională va investiga atacurile rusești asupra rețelei electrice din Ucraina

Publicat:

Procurorul Curții Penale Internaționale (CPI) va investiga atacurile rusești asupra rețelei electrice din Ucraina , informează mediafax.

Karim Khan, înaltul procuror al Curții Penale Internaționale (CPI), s-a aflat marți în Ucraina pentru a investiga campania de atacuri cu rachete și drone a Rusiei asupra rețelei electrice și a elemente ale infrastructurii ucrainene.


Citește și : Departamentul de Stat al SUA reafirmă: ‘Crimeea este Ucraina’

„În general, observăm în mod clar un tipar, cred, în ceea ce privește numărul, amploarea și amploarea atacurilor împotriva rețelelor electrice din Ucraina și trebuie să analizăm de ce au loc: sunt sau nu ținte legitime?”, a declarat Khan, potrivit Sky News.

Rusia a anunțat că loviturile sunt legitime și au ca scop slăbirea armatei inamicului, dar Ucraina le prezintă ca fiind un mijloc de intimidare a civililor.

Convenția de la Geneva și protocoalele adiționale spun că părțile implicate într-un conflict militar trebuie să facă distincția între „obiective civile și obiective militare” și că atacurile asupra obiectivelor civile sunt interzise.

Curtea Penală Internațională de la Haga are posibilitatea de a urmări în justiție crimele de război, crimele împotriva umanității și genocidul pe teritoriul Ucrainei comise de oricare dintre părți. Totuși, astfel de cazuri ar putea dura ani de zile pentru a se construi.

Citește și :  Regele Charles al III-lea ignoră dorința mamei sale și îi oferă titlul de regină soției sale

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.