Curtea Supremă a SUA acordă puteri sporite administraţiei Trump în privinţa deportărilor rapide

Publicat:

Curtea Supremă a Statelor Unite a decis joi că autorităţile îi pot deporta rapid pe unii solicitanţi de azil, înainte ca aceştia să compară în faţa unui judecător, o decizie echivalentă cu o victorie pentru adminstraţia Trump, transmit dpa şi Reuters, scrie agerpres.

Speţa ajunsă la Curtea Supremă s-a referit la un cetăţean din Sri Lanka, Vijayakumar Thuraissigiam, care a fost prins de poliţie imediat după ce a trecut graniţa din Mexic, fără să fi fost controlat sau să fi prezentat un document de intrare.


Citește și : Un mort şi 20 de răniţi după ce un autobuz a căzut de pe un pod la Varşovia

În cererea sa de azil, Thuraissigiam a scris că, în calitate de membru al minorităţii tamile, a fost torturat în Sri Lanka din cauza legăturilor sale politice. El a fugit din ţară în 2016 şi a fost arestat în California în 2017.

Cererea de azil i-a fost ulterior respinsă de un funcţionar, un funcţionar superior şi un judecător de imigraţie. Recursul a urmat calea obişnuită în justiţie, ajungând în cele din urmă la Curtea Supremă.

Decizia acesteia de joi înseamnă că persoanele care reuşesc să treacă frontiera în SUA fără a urma canalele legale şi apoi nu conving autorităţile că se află în pericol în ţara de origine pot fi expulzate în procedură de urgenţă, înainte chiar de a putea face recurs.

Citește și : 150 de piloţi, opriţi la sol pentru licenţe ‘suspecte’ după accidentul de avion din mai din Pakistan

Decizia Curţii Supremă a fost luată cu un scor de 7-2, voturile împotrivă aparţinând celor mai liberali doi judecători.

Politicile dure ale lui Donald Trump în privinţa imigraţiei şi deportării ocupă un rol central în preşedinţia sa şi în tentativa de a fi reales în noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană

Dezmințire în legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la frontiera moldo-ucraineană În legătură cu informațiile virale referitoare la un caz înregistrat la...

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!”

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!” Festivalul „Te Salut, Chișinău!” începe vineri, la ora 19.00, pe strada pietonală Eugen Doga din capitală....

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate În cadrul unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au descoperit asupra unui cetățean al Siriei, dar și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.