Curtea Supremă a SUA pune capăt moratoriului federal privind evacuările

Publicat:

Curtea Supremă a SUA a pus capăt joi moratoriului federal legat de pandemie asupra evacuărilor din locuinţe impus de preşedintele Joe Biden, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Judecătorii, care în iunie au permis menţinerea unei interdicţii precedente care a expirat la sfârşitul lui iulie, au acceptat o solicitare a unui grup de reclamanţi de a ridica moratoriul Centrului american pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC) care ar fi trebuit să dureze până la 3 octombrie.


Citeşte şi: Biden îi ameninţă pe terorişti: ‘Vă vom vâna şi vă vom face să plătiţi!’ – Black News

Reclamanţii, o coaliţie de proprietari şi de grupuri imobiliare, au invocat faptul că legea pe care s-a bazat moratoriul CDC nu permite implementarea actualei interdicţii de evacuare.

“Înseamnă să fii credul să crezi că acest statut acordă CDC autoritatea capitală pe care o pretinde”, a menţionat Curtea într-o opinie nesemnată. Cei trei judecători liberali s-au opus deciziei corpului de nouă magistraţi.

Curtea a semnalat încă din iunie că în opinia sa moratoriul se bazează pe temeiuri legale şubrede şi că o astfel de politică trebuie să fie adoptată de Congres în loc să fie impusă unilateral de ramura executivă.

CDC a impus prima dată un moratoriu în septembrie 2020, după ce unul precedent aprobat de Congres a expirat, agenţia invocând faptul că politica este necesară pentru a combate răspândirea COVID-19 şi a preveni ca oamenii să rămână fără locuinţe în timpul pandemiei.

Casa Albă a reacţionat joi seară şi a precizat că este dezamăgită de decizia Curţii Supreme de a pune capăt moratoriului federal privind evacuările şi a cerut statelor, oraşelor, proprietarilor şi altor entităţi să facă tot ce pot pentru a-i ajuta pe oameni.

Citeşte şi: Întoarcerea ‘Americii ţinută ostatică’ – Black News

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a spus că moratoriul privind evacuările impus de CDC a salvat vieţi prevenind răspândirea COVID-19 în timpul pandemiei.

“Administraţia Biden este dezamăgită că Curtea Supremă a blocat cel mai recent moratoriu al CDC în timp ce numărul de cazuri confirmate cu varianta Delta este semnificativ în întreaga ţară”, a spus ea, avertizând că decizia va face rău familiilor şi va pune comunităţile în mai mare risc de expunere la COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani Un bărbat de 40 de ani din capitală a fost reținut de...

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X Reprezentanți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu cei...

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu Canicula scade din intensitate. Meteorologii au actualizat alertele. Respectiv,...

Atenție! Vin alte intemperii peste Moldova. Este emisă avertizare Cod galben

Atenție! Vin alte intemperii peste Moldova. Este emisă avertizare Cod galben După mai multe zile de foc, urmează ploi, furtuni și grindină. A fost emisă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.