Curtea Supremă a Ţărilor de Jos a decis că un rwandez suspectat de genocid nu poate fi extrădat

Publicat:

Curtea Supremă a Ţărilor de Jos a decis marţi că un bărbat acuzat de genocid şi crime împotriva umanităţii pentru rolul său prezumtiv în genocidul din Rwanda din 1994 nu poate fi extrădat în această ţară pentru că nu există garanţia că va avea parte de un proces corect, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În hotărârea sa, Curtea Supremă a confirmat o decizie din noiembrie a unei instanţe inferioare potrivit căreia extrădarea în Rwanda riscă ‘o încălcare flagrantă a dreptului la un proces corect’ pentru Pierre-Claver Karangwa, întrucât acesta este un politician de opoziţie.


Citește și : Barajul care alimentează cu apă centrala nucleară de la Zaporojie a fost ARUNCAT în AER

Autorităţile olandeze, care au extrădat începând din 2016 cel puţin trei suspecţi rwandezi de genocid pentru a fi judecaţi la Kigali, au contestat decizia, dar apelul a fost respins de Curtea Supremă.

Karangwa, un fost responsabil militar acum în vârstă de peste 60 de ani, este acuzat că a jucat un rol cheie în masacrarea a aproape 30.000 de tutsi în parohia Mugina, din apropierea capitalei rwandeze Kigali, în aprilie 1994.

Se estimează că 800.000 de etnici tutsi şi hutu moderaţi au fost ucişi în timpul genocidului din Rwanda, orchestrat de un regim hutu extremist şi pus în aplicare cu meticulozitate de oficiali locali şi cetăţeni obişnuiţi, într-o societate cu ierarhie rigidă.

Citește și : Bolsonaro vizat la sfârşitul lui iunie de un proces care îi pune în pericol eligibilitatea

Lui Karangwa i-a fost deja revocată cetăţenia olandeză din cauza acuzaţiilor de genocid. El se află acum într-o situaţie de impas juridic, în care, oficial, nu este dorit în Ţările de Jos, dar nu poate fi extrădat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.