Curtea Supremă din Gibraltar a aprobat eliberarea imediată a petrolierului iranian Grace 1

Publicat:

Curtea Supremă din Gibraltar a aprobat joi eliberarea imediată a petrolierului iranian Grace 1, care fusese capturat de autoritățile britanice, în ciuda eforturilor depuse de Statele Unite de a bloca eliberarea navei, potrivit CNN, srie mediafax.

Charles Gomez, un avocatul care a fost prezent în timpul desfășurării audienței, a declarat că ordinul de reținere a petrolierului Grace 1 nu mai este valid.


Citește și : Favor pentru Macron! Putin scoate din temniță un bancher francez

Acesta a adăugat că nava trebuie să fie eliberată imediat.â

Premierul dinn Gibraltar a emis o directivă prin care nava nu se mai află sub incidența sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană. Așadar, nu mai există niciun motiv pentru ca petrolierul să fie reținut, a declarat Gomez.

Autoritățile din Gibraltar au anunțat joi că trei membri ai echipajului și căpitanul navei, cetățean indian, vor fi eliberați.

Departamentul Justiției din SUA a depus o cerere prin care solicită autorităților din Gibraltar să rețină în continuare petrolierul iranian Grace 1, sub pavilion panamez, care a fost sechestrat în iulie, pe baza suspiciunilor că nava urma să livreze petrol Siriei, încălcând sancțiunile impuse de UE regimului sirian.

Citește și : Spania primeşte 150 de migranţi blocaţi pe Mediterană

Pe data de 4 iulie, forțele britanice au oprit și sechestrat tancul petrolier Grace 1, incident ce a provocat o criză diplomatică între Londra și Teheran.

Două săptămâni mai târziu, forțele iraniene au sechestrat un tanc petrolier britanic în apropiere de Strâmtoarea Ormuz, citând presupuse încălcări ale legislației privind navigația maritimă. Guvernul de la Londra consideră această acțiune ca fiind ilegală.

Presa internațională speculează că autoritățile britanice speră că eliberarea navei Grace 1 va convinge Teheranul să elibereze petrolierul britanic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.