Curtea Supremă din Texas blochează votul prin corespondenţă pentru alegătorii care se tem de COVID-19

Publicat:

Curtea Supremă din Texas a blocat miercuri o decizie prin care alegătorii care se tem pentru sănătatea lor din cauza pandemiei de COVID-19 ar fi putut vota prin corespondenţă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Suntem de acord cu statul (Texas) asupra faptului că simpla lipsă de imunitate a unui alegător faţă de COVID-19 nu reprezintă o dizabilitate aşa cum este definită aceasta în Codul electoral”, a explicat judecătorul Nathan Hecht.


Citeşte şi: Majoritatea eurodeputaţilor salută propunerile Comisiei Europene pentru redresarea economică

Procurorul general al Texasului Ken Paxton a salutat hotărârea Curţii Supreme, afirmând la rândul său că este incorect ca teama de a contracta COVID-19, boala provocată de coronavirusul SARS-CoV-2, să fie inclusă ca “dizabilitate” în solicitările de vot prin poştă.

“Prezentarea directă la vot este cea mai sigură cale de a menţine integritatea alegerilor, de a preveni frauda electorală şi de a garanta că fiecare votant este cine susţine că este”, a menţionat Paxton, care este republican.

Republicanii, inclusiv preşedintele SUA Donald Trump, susţin că votul prin corespondenţă este susceptibil de fraudă.

Trump a calificat pe Twitter drept o mare victorie decizia Curţii Supreme, reiterându-şi opinia că votul prin poştă este un “pericol” şi “o escrocherie”.

Democraţii afirmă în schimb că această metodă este necesară pentru a contracara riscurile pe care le presupune pentru sănătate coronavirusul, prin faptul că oamenii nu se mai înghesuie la secţiile de vot.

Citeşte şi: Peste 100.000 de americani au fost răpuşi de coronavirus

În aprilie, un judecător din comitatul texan Travis a emis un ordin temporar care le-ar fi permis alegătorilor speriaţi de coronavirus să folosească prevederile codului electoral cu privire la “dizabilităţi” pentru a cere să voteze prin corespondenţă.

În urma hotărârii de miercuri a Curţii Supreme a statului, care contrazice acest ordin, “justiţia federală trebuie să asigure că în Texas sunt respectate drepturile constituţionale fundamentale şi că texanii au dreptul să voteze în siguranţă şi fără a-şi pune în pericol sănătatea”, a reacţionat preşedintele Partidului Democrat din Texas, Gilberto Hinojos.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.