Curtea Supremă irakiană a decis renumărarea manuală a voturilor

Publicat:

Curtea Supremă federală, cea mai înaltă instanţă constituţională din Irak, a ordonat joi renumărarea manuală a tuturor voturilor exprimate la scrutinul legislativ de la 12 mai, care l-a dat învingător pe liderul naţionalist Moqtada Sadr, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Curtea consideră că decizia parlamentului (luată la 6 iunie) în favoarea unei renumărări manuale nu încalcă dispoziţiile Constituţiei’, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele instanţei, Medhat al-Mahmoud.


Citeşte şi: Un jurnalist german a fost ridicat de jandarmi în timpul protestului din Piața Victoriei

Renumărarea va privi toate cele aproximativ 11 milioane de buletine de vot, inclusiv cele din străinătate, ale persoanelor deplasate şi forţelor de securitate, a precizat el.

Parlamentul decisese anularea voturilor acestor trei categorii, asupra cărora planează majoritatea suspiciunilor de fraudă.

Citeşte şi: S-au supărat ţiganii. Vor să-i arate lui Salvini cine sunt ei cu adevărat (AFP)

Renumărarea ar putea dura săptămâni sau chiar luni, iar mandatul actualului legislativ se încheie oficial la 30 iunie.

Parlamentul irakian luase această decizie după constatarea a numeroase nereguli odată cu introducerea în premieră a numărătorii electronice.

O altă decizie a Curţii Supreme a fost înlocuirea celor nouă membri ai Comisiei Electorale cu nouă judecători, care vor avea misiunea de a superviza renumărarea voturilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.