X

Curtea Supremă respinge un recurs împotriva zidului lui Trump la frontiera americano-mexicană

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins luni un recurs depus de trei organizaţii ecologiste împotriva construirii zidului promis de Donald Trump la frontiera americano-mexicană – o victorie a preşedintelui american, care a făcut din acest proiect cheia de boltă a politicii sale împotriva migraţiei, relatează Reuters, scrie News.ro .

Curtea a respins ca inadmisibil recursul formulat de aceste organizaţii împotriva unei hotărâri a unui judecător federal din California de a le respinge plângerea, care are la bază ideea că şantierul zidului încalcă legile în vigoare în domeniul protecţiei mediului înconjurător.

Citește și : Trump doreşte pedeapsa cu închisoarea pentru fostul său avocat Michael Cohen

Organizaţiile care au forumlat recursul sunt Center for Biological Diversity, Animal Legal Defense Fund şi Defenders of Wildlife.

În recursul lor, ele estimează că şantierele de construcţie afectează flora şi biotopurile unor animale rare şi ameninţă păsări marine ca fluierarul de zăpadă şi gnatcatcherul din California, dar şi alte specii, precum crustacee şi fluturi.

Preşedintele Donald Trump ameninţă să provoace o închidere (“shutdown”) a serviciilor administraţiei sale, în cazul în care Congresul nu deblochează cinci miliarde de dolari (4,4 miliarde de euro) în vederea finanţării zidului de la frontieră.

Citește și : Stoltenberg: Bosnia-Herţegovina face un pas important către aderarea la NATO

Tags: californiaCurtea SupremăfrontieramexicrecursTrumpzid
Categorii: Știrile zilei