X

‘Cutia școlarului și a preșcolarului’: 20 mii de elevi au primit pachete educaționale cu cărți și rechizite din partea României

‘Cutia școlarului și a preșcolarului’: 20 mii de elevi au primit pachete educaționale cu cărți și rechizite din partea României

Circa 20 mii de preșcolari și elevi din aproape 150 de instituții de învățământ din țară au primit la începutul anului școlar pachete educaționale cu cărți și rechizite. Darurile au fost oferite în cadrul proiectului „Cutia școlarului și a preșcolarului”, implementat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) pentru al patrulea an consecutiv, comunică MOLDPRES.

Primii care s-au bucurat de kitul educațional au fost elevii de la Gimnaziul Negureni, raionul Telenești, și cei de la Gimnaziul Ștefănești, raionul Florești. Ei au primit, chiar de 1 septembrie, cărți si rechizite din partea secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu, potrivit moldpres.md.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

„Prin proiectul Cutia școlarului și a preșcolarului, ne dorim să sprijinim educația tinerelor generații din Republica Moldova, oferindu-le resursele necesare pentru a contribui la viitorul acestei țări. Educația este fundamentul pe care se clădește o societate puternică, iar noi, prin acest demers, reafirmăm angajamentul României de a susține cetățenii din stânga Prutului în drumul lor spre un viitor prosper și european”, a menționat Adrian Dupu.

Luni, 2 septembrie, au primit pachete în dar elevii liceului „Teoretic Alexandru cel Bun”, de la Liceul Teoretic „Olimp”, Grădinița nr.2 „Andrieș”, Grădinița nr.6 – toate din orașul Rezina și Gimnaziul Sămășcani, satul Sămășcani, din raionul Șoldănești.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

Alături de secretarul de stat al DRRM au participat la aceste acțiuni Larisa Novac, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, primari, președinți de raion, actori, dascăli profesori și mii de părinți.

Acțiunea „Cutia școlarului și a preșcolarului” s-a desfășurat în aproape 150 de instituții de învățământ din 22 de raioane și 68 de localități din Republica Moldova. Proiectul este implementat pentru al patrulea an consecutiv de DRRM din cadrul Guvernului României.

Tags: DRRMeleviMoldova
Social