Cutiile negre ale avionului doborât în Iran scot la iveală detalii incredibile: ‘A fost o interferenţă ilegală’

Publicat:

Transcrierea înregistrărilor din cutiile negre ale avionului ucrainean doborât accidental în ianuarie de Iran confirmă o “interferenţă ilegală” cu avionul, a anunţat vineri ministrul adjunct de externe al Ucrainei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“Cutiile negre ale #PS752 au fost descifrate cu succes. Transcrierea confirmă faptul unei interferenţe ilegale cu avionul”, a scris pe Twitter Evgheni Ienin.


Citeşte şi: Două avioane americane au şicanat în zbor un avion de pasageri iranian – VIDEO

Kievul aşteaptă săptămâna viitoare vizita unei delegaţii iraniene pentru discuţii, a menţionat responsabilul ucrainean.

Joi, Consiliul canadian pentru siguranţa transporturilor a comunicat că echipa internaţională însărcinată cu examinarea cutiilor negre ale avionului a finalizat o analiză preliminară a datelor în Franţa.

Forţele armate iraniene afirmă că au doborât din greşeală avionul Boeing 737 al Ukraine International Airlines, aparatul fiind confundat cu o rachetă, într-un moment de exacerbare a tensiunilor cu SUA. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au murit.

Citeşte şi: China le răspunde ‘cu aceeaşi monedă’ americanilor şi ÎNCHIDE consulatul din Chengdu

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat recent că este prea devreme să se afirme că a fost vorba de o eroare umană şi că mai sunt încă multe întrebări fără răspuns.

În februarie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că ţara sa nu este mulţumită de compensaţiile oferite de Iran. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.