X

Cutiile negre ale avionului doborât în Iran scot la iveală detalii incredibile: ‘A fost o interferenţă ilegală’

Transcrierea înregistrărilor din cutiile negre ale avionului ucrainean doborât accidental în ianuarie de Iran confirmă o “interferenţă ilegală” cu avionul, a anunţat vineri ministrul adjunct de externe al Ucrainei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“Cutiile negre ale #PS752 au fost descifrate cu succes. Transcrierea confirmă faptul unei interferenţe ilegale cu avionul”, a scris pe Twitter Evgheni Ienin.

Citeşte şi: Două avioane americane au şicanat în zbor un avion de pasageri iranian – VIDEO

Kievul aşteaptă săptămâna viitoare vizita unei delegaţii iraniene pentru discuţii, a menţionat responsabilul ucrainean.

Joi, Consiliul canadian pentru siguranţa transporturilor a comunicat că echipa internaţională însărcinată cu examinarea cutiilor negre ale avionului a finalizat o analiză preliminară a datelor în Franţa.

Forţele armate iraniene afirmă că au doborât din greşeală avionul Boeing 737 al Ukraine International Airlines, aparatul fiind confundat cu o rachetă, într-un moment de exacerbare a tensiunilor cu SUA. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au murit.

Citeşte şi: China le răspunde ‘cu aceeaşi monedă’ americanilor şi ÎNCHIDE consulatul din Chengdu

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat recent că este prea devreme să se afirme că a fost vorba de o eroare umană şi că mai sunt încă multe întrebări fără răspuns.

În februarie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că ţara sa nu este mulţumită de compensaţiile oferite de Iran. 

Tags: avion doboratBoeing 737Dmitro KulebaEvgheni IeninfrantaIrankievPS752ucrainaUkraine International AirlinesVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaSinteze