Cutremur în capitala Greciei

Publicat:

Un cutremur moderat, cu magnitudinea 4,4, a fost resimţit luni seară în capitala Greciei, au anunţat specialişti şi Observatorul naţional din Atena care iniţial informase că magnitudinea a fost 4,2, relatează AFP, potrivit agerpres.

Seismul s-a produs la o adâncime de cinci kilometri, iar epicentrul său a fost localizat la 24 de kilometri nord-est de capitală, a precizat Observatorul.


Citeşte şi: Caz CUTREMURĂTOR în California. 12 copii erau torturaţi de propriii lor părinţi – FOTO/VIDEO

Cutremurul a fost urmat de replici cu o magnitudine mai mică.

“Seismul cu magnitudinea 4,4 a fost simţit în capitală şi până în oraşele Lamia şi Corint”, a declarat la postul public de televiziune ERT şeful organizaţiei naţionale elene de prevenire a cutremurelor, Efthymios Lekkas.

“Locuitorii nu trebuie să se îngrijoreze. Nu ne aşteptăm la ceva mai important”, a adăugat el.

Specialistul a precizat că zona epicentrului mişcării de pământ se caracterizează prin “mici falii care nu au capacitatea de a declanşa ceva mai important”.

Citeşte şi: Pod PRĂBUŞIT în Columbia. Cel puţin 9 oameni au murit – FOTO/VIDEO

Deocamdată nu au fost anunţate pagube materiale şi nici răniţi.

În iulie, un cutremur cu magnitudinea 6,7 a făcut doi morţi şi sute de răniţi pe insula Kos, loc de atracţie turistică, şi pe malul celălalt al Mării Egee, în staţiunea turcă Bodrum.

Grecia şi Turcia se găsesc pe linii importante de falie seismică şi au fost lovite de mai multe cutremure în ultimii ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani Shannen Doherty a murit după ce mai mulți ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.