X

Cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade pe scara Richter în Alaska,

Un cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade pe scara Richter s-a produs duminică în orașul Kaktovik din Alaska, în zona North Slope, din care Statele Unite extrag petrol, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Autoritățile nu au raportat persoane rănite sau pagube materiale. De asemenea, nu a fost emisă o avertizare de tsunami, deși cutremurul a fost resimțit puternic de către localnici.

Citește și : Cuba: Dezbatere publică a proiectului noii Constituţii

Cutremurul a avut loc duminică la ora locală 7.00 (sâmbătă, 20.00, ora României) și a fost cel mai mare seism înregistrat în zona North Slope, a declarat Paul Huang, seismolog și director al Centrului de Avertizare Împotriva Tsunamiurilor din Alaska.

Seismul a fost simțit și în orașul Fairbanks din Alaska, la aproximativ 644 kilometri nord.

Cutremurul nu a afectat operațiunile din Conducta Trans Alaska, care transportă petrol din North Slope în Valdez, pe o distanță de aproximativ 1.300 de kilometri.

Autoritățile au anunțat că vor verifica posibilele defecțiuni ale conductei și fabricilor aferente.

Citește și : Premierul irakian şi-a anulat vizita în Iran ‘din cauza calendarului încărcat’

Cutremurul, declarat inițial cu magnitudinea de 6.5 grade pe scara Richter, a fost urmat de mai multe replici, cea mai mare fiind de 6 grade pe scara Richter, conform Institutului de Geologie din Statele Unite.

Cutremurele puternice nu sunt un lucru rar în Alaska, dar de obicei se produc în zone nepopulate.

Tags: AlaskacutremurNorth Slopepagube materialepetrolStatele Unitetsunami
Categorii: Știrile zilei