X

CUTREMUR în estul Taiwanului. Un hotel s-a prăbuşit

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs marţi seară în estul Taiwanului, provocând prăbuşirea unui hotel şi impunând închiderea unei autostrăzi din apropiere, informează Reuters şi AFP.

Seismul s-a produs la ora locală 23.50 (15.50 GMT) la 21 km nord-est de portul Hualien, a precizat Institutul geologic american (USGS), conform agerpres.

Potrivit media locale, mai multe clădiri s-au prăbuşit şi circa 30 de persoane ar fi fost blocate în hotelul afectat de cutremur.

Citește și : Hassan Rohani : Iranul nu va negocia cu ‘nimeni’ capacităţile sale militare

Guvernul taiwanez a mai precizat că a mai fost avariat încă un hotel, menţionând că nu există date privind eventuale victime.

USGS, organism mondial de referinţă în materie de cutremure, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime scăzută de circa 9,4 km.

Guvernul a mai precizat că circulaţia pe un pod din oraşul de pe coasta estică a Taiwanului a fost oprită, precizează Reuters. Potrivit pompierilor, autostrada Su-Hua din estul Taiwanului a fost închisă. Potrivit unor informaţii iniţiale, 702 de gospodării au rămas fără curent electric.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs sâmbătă în apropiere.

“Preşedintele Tsai Ing-wen le-a cerut cabinetului şi miniştrilor implicaţi să lanseze imediat ‘mecanismul în caz de dezastru’ şi să mobilizeze cânt mai rapid ajutor de urgenţă”, a anunţat într-un comunicat biroul de presă al preşedintelui după cutremurul de marţi.

Tags: cutremurhotelHualienseismtaiwanUSGS
Categorii: Știrile zilei