X

Cutremur puternic în Afganistan! Cel puţin 14 oameni au fost răniţi!

Un cutremur a zguduit mai multe zone din Afganistan luni după-amiază, provocând rănirea a cel puţin 14 persoane şi avarierea a zeci de locuinţe, au anunţat autorităţile marţi, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Seismul, cu magnitudinea 5,1, s-a produs la ora locală 16:30 şi a fost resimţit cu precădere în districtele Gayan şi Barmal din provincia estică Paktika, afectate recent de un alt cutremur. 12 persoane au fost rănite, după cum a declarat directorul provincial pentru informaţii şi cultură, Bilal Hazifa.

Citeşte şi: Moscova intenţionează să impună ‘termeni complet diferiţi’ dacă vor fi reluate negocierile de pace – Black News

De asemenea, în urma cutremurului, două persoane au fost rănite în districtul Spera din provincia vecină Khost, unde 18 locuinţe au fost distruse, a precizat pentru Xinhua un responsabil local, Kalim Gul.

Potrivit localnicilor, circa 30 de seisme au fost resimţite în districtul Gayan începând de luni.

Agenţia afgană de presă Bakhtar a relatat, de asemenea, despre producerea unor cutremure frecvente în Gayan, însoţite de zgomote puternice.

Citeşte şi: Acord în cadrul UE pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord – Black News

Un alt seism a fost resimţit luni noaptea în Kabul şi în împrejurimi, potrivit locuitorilor capitalei.

În luna iunie, un cutremur cu magnitudinea 5,9, resimţit în districtele Gayan şi Barmal, a provocat moartea a cel puţin o mie de persoane şi rănirea altor circa 1.500. 

Tags: AfganistanBarmalBilal HazifacutremurGayankabulKalim GulKhostPaktika
Categorii: Știrile zilei