X

CUTREMUR puternic în California – FOTO

UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs în Oceanul Pacific şi s-a resimţit puternic în oraşul Petrolia, ţinutul Humboldt, din California, transmite USGS, după ce a revenit cu informaţii suplimentare. Primele informaţii spuneau că au fost două cutremure succesive, de intensitate apropiată ca magnitudine.

Ştire iniţială: Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs în Oceanul Pacific şi s-a resimţit puternic în oraşul Petrolia, ţinutul Humboldt, din California, transmite USGS.

Seismul iniţial a fost urmat de o replică rapidă şi aproape la fel de puternică, cu o magnitudine de 5,6/Richter, care a lovit mai aproape de coasta californiană, informează autoritatea americană.

Ambele mişcări telurice s-au produs la o adâncime relativ scăzută, mai puţin de 10 km, ceea ce a amplificat şi mai mult efectul undei seismice, relatează Reuters. USGS informează că cel de-al doilea cutremur a fost înregistrat la 58 km vest de Ferndale, California, la ora 19:50 UTC.

Deocamdată nu există date despre daune materiale sau victime omeneşti.

Tags: californiacutremurFerndaleHumboldtOceanul PacificPetrolia
Categorii: Știrile zilei