CUTREMUR puternic în China (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!

Publicat:

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi trei au fost rănite într-un cutremur de mică adâncime, joi dimineaţă, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, au anunţat media oficiale, notează AFP, potrivit agerpres.

Guvernul local a confirmat decesele, fără a preciza unde sunt localizate sau a furniza mai multe detalii, a afirmat China Global Television Network (CGTN).


Citește și : Teroristul care a îndoliat Franţa îşi dă drumul la gură: ‘N-a fost nimic personal!’

Institutul american pentru studii geologice (USGS) a măsurat acest cutremur cu magnitudinea 5,4, dar Centrul seismologic din China l-a plasat la magnitudinea 6,0.

Cele două organisme au situat epicentrul la o adâncime mică de zece kilometri, la aproximativ 120 km sud-vest de megalopolisul tentacular Chongqing, a cărei zonă metropolitană are o populaţie de aproximativ 30 de milioane de locuitori.

Mişcarea telurică a determinat autorităţile să declanşeze al doilea nivel de urgenţă pentru salvatorii din regiunea Sichuan, potrivit media oficiale.

Oraşul Luzhou a trimis serviciile de urgenţă la faţa locului, a anunţat agenţia de presă Xinhua, fără a oferi mai multe detalii.

Citeşte şi: Serbia vrea să consolideze statutul ‘alfabetului chirilic’ şi identitatea naţională – Black News

“Este posibil ca daunele să fie importante şi catastrofa să fie pe arie extinsă”, a estimat USGS într-o evaluare preliminară.

În 2008, provincia Sichuan a fost lovită de un cutremur violent cu magnitudinea de 7,9, în care au murit sau au dispărut 87.000 de persoane. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski promite represalii pentru atacul ruşilor asupra unui spital de copii din Kiev

Zelenski promite represalii pentru atacul ruşilor asupra unui spital de copii din Kiev Ucraina va riposta după ce un atac cu rachete ruseşti a ucis...

Elina Svitolina s-a calificat în sferturi de finală la Wimbledon

Elina Svitolina s-a calificat în sferturi de finală la Wimbledon Elina Svitolina s-a calificat luni în sferturi de finală la Wimbledon cu o victorie cu...

Podul Giurgiu – Ruse. Ce rute alternative au șoferii către Bulgaria, Grecia sau Turcia, din 10 iulie, când se închide parțial circulația

Podul Giurgiu – Ruse. Ce rute alternative au șoferii către Bulgaria, Grecia sau Turcia, din 10 iulie, când se închide parțial circulația Operatorul de turism...

Guvernul a adoptat măsuri fiscale și vamale pentru 2025

Guvernul a adoptat măsuri fiscale și vamale pentru 2025 Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect ce vizează politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2025, care conține...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.