Cutremur puternic în Ecuador. De frică, oamenii au ieşit pe străzi – FOTO/VIDEO

Publicat:

O persoană a fost rănită, mai multe locuinţe au fost avariate, iar trei zone au fost afectate de o pană de curent în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,3 produs joi în centrul Ecuadorului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Epicentrul seismului s-a situat la 94 kilometri sud de oraşul Ambato, la o adâncime de 112 km, a anunţat Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (U.S. Geological Survey – USGS).


Vezi şi: Favorit la alegerile prezidenţiale din Brazilia, Jair Bolsonaro a fost înjunghiat şi se zbate între viaţă şi moarte

Furnizarea energiei electrice a fost întreruptă în zonele Puertas Negras, Guano şi Chunchi după ce mai multe cabluri de înaltă tensiune s-au rupt, conform unui comunicat emis de Secretariatul pentru gestionarea riscurilor din Ecuador.

O persoană din localitatea Babahoyo a suferit o fractură, iar un drum a fost afectat de alunecările de teren declanşate de cutremur.

Unele case au fost avariate, iar autorităţile au început evaluarea la faţa locului pentru a afla dacă există locuinţe prăbuşite în urma seismului.

Citeşte şi: Cutremurul din Japonia a dus la moartea a 16 oameni. 26 sunt încă dispăruţi

Cutremurul s-a simţit în capitala ţării, Quito, şi în oraşul port industrial Guayaquil, acolo unde localnicii au ieşit pe străzi, conform unui martor citat de Reuters.

Institutul geologic din Ecuador a informat că seismul, care a lovit o zonă îndepărtată cu o populaţie scăzută, a fost urmat de cinci replici de intensitate mai mică.

Ecuador este o ţară frecvent afectată de activitatea seismică. În 2016, un cutremur devastator cu magnitudinea 7,8, produs pe coasta Pacificului, s-a soldat cu peste 650 de morţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.