Cutremur puternic în Grecia

Publicat:

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 5, inclus de Observatorul de Geodinamică din Atena în categoria seismelor puternice, s-a produs joi în largul regiunii Peloponez din sudul Greciei, fără să facă victime, potrivit primelor informaţii comunicate de autorităţile elene, informează AFP, potrivit agerpres.

Epicentrul seismului, care a avut loc la ora 10.21 GMT, a fost localizat în mare, la o distanţă de 34 de kilometri de regiunea costieră a departamentului Messinia, potrivit Observatorului de Geodinamică din Atena.


Citeşte şi: Doi agenţi Interpol au fost împuşcaţi mortal în Mexic

Cutremurul a fost resimţit în regiune, însă, deocamdată, nu au fost semnalate nici victime, nici pagube materiale majore.

Grecia, în special sudul regiunii Peloponez, se afla la intersecţia unor falii tectonice importante şi este cu regularitate lovită de cutremure de pământ, care fac însă arareori victime.

Citeşte şi: Un chinez, care a ucis nouă elevi, a fost executat

Totuşi, în iulie 2017, un seism cu magnitudinea 6,7 a ucis două persoane pe insula turistică Kos din Marea Egee, provocând şi pagube materiale importante.

În septembrie 1986, un seism cu magnitudinea de 6,2 produs în Kalamata, capitala departamentului Messinia, a provocat 20 de decese şi prăbuşirea unui număr mare de locuinţe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.