X

CUTREMUR puternic în Indonezia! Sunt morţi şi răniţi!

Cel puţin patru persoane au murit şi mai multe clădiri au fost avariate după ce un seism de mică adâncime cu magnitudinea 5,2 s-a produs joi în Papua, cea mai estică provincie din Indonezia, a anunţat Agenţia pentru dezastre din această ţară, potrivit Reuters şi agerpres.

Epicentrul seismului a fost localizat la o distanţă de un kilometru de Jayapura, reşedinţa provinciei Papua, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Agenţiei pentru geofizică din Indonezia (BMKG).

Citeşte şi: Cine și ce i-a garantat lui Volodimir Zelenski – Black News

Cele patru victime se aflau într-o cafenea care s-a prăbuşit în momentul producerii seismului, a spus şeful Agenţiei pentru dezastre din Jayapura, Asep Khalid, într-un comunicat. Mişcarea telurică a fost resimţită puternic timp de două sau trei secunde, provocând panică în rândul rezidenţilor, a adăugat el.

Înregistrări publicate pe reţelele de socializare, a căror veridicitate nu a fost încă verificată, arată o clădire din proximitatea portului local care s-a prăbuşit în mare, precum şi un mall şi un spital din zonă care au suferit avarii minore.

Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean (EMSC) a estimat magnitudinea seismului la 5,5.

Citește și: Alcool și delapidare: cum a eşuat grupul Mozart, care se consideră rivalul lui Wagner în Ucraina – Black News

Cutremurul de joi din provincia Papua se numără printre cele peste o mie de seisme înregistrate în regiune începând din luna ianuarie a acestui an, potrivit BMKG.

”Începând din 2 ianuarie 2023, s-au înregistrat 1.079 de seisme în regiunea Jayapura, dintre care circa 132 au fost resimţite de localnici”, a declarat directorul BMKG, Dwikorita Karnawati.

Tags: cutremurindoneziaJayapuraPapua
Categorii: Știrile zilei