CUTREMUR puternic în Insulele Solomon (VIDEO)! Mai multe clădiri riscă să se prăbuşească

Publicat:

Autorităţile din Insulele Solomon au anunţat că nu va fi emisă avertizare de tsunami în urma a două seisme puternice înregistrate marţi, care au avariat clădirea ambasadei Australiei şi aeroportul şi au provocat pene de curent în capitala Honiara, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Primul cutremur s-a produs în larg, la ora locală 13:03 (02:03 GMT), la o adâncime de 15 kilometri, la aproximativ 16 kilometri sud-vest de zona Malango, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care a revizuit magnitudinea la 7, după ce raportase iniţial 7,3.


Citeşte şi: POTOP în Albania! Doi oameni au murit – Black News

Un al doilea seism, cu magnitudinea 6, s-a produs în apropiere, 30 de minute mai târziu.

“Nu este cunoscută existenţa unor răniţi, însă acoperişul anexei Înaltului Comisariat s-a prăbuşit, ceea ce ar indica probabil daune în tot oraşul”, a declarat premierul australian Anthony Albanese în faţa Parlamentului.

Aeroportul Internaţional Honiara a suferit avarii la nivelul acoperişului, însă clădirea era intactă, a declarat pentru Reuters un angajat al companiei Solomon Islands Airline aflat la faţa locului. Replicile continuă să fie resimţite, a precizat angajatul care nu a dorit să îşi dezvăluie numele, nefiind autorizat să facă declaraţii publice.

Personalul aeroportului va continua să lucreze, însă accesul pasagerilor în secţiunea avariată din terminalul aeroportului a fost restricţionat.

Potrivit ziarului Solomon Times, în cea mai mare parte din Honiara alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, fiind efectuată o verificare preliminară a stării liniilor de înaltă tensiune.

Serviciul de meteorologie al Insulelor Solomon a indicat că nu există o ameninţare de tsunami, însă a avertizat asupra unor curenţi marini neobişnuiţi. “De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să fie vigilenţi, deoarece este de aşteptat ca replicile să continue”, a precizat un angajat al serviciului pe reţelele sociale.

Pene de curent au fost raportate pe scară largă pe insulă, iar Solomon Islands Broadcasting Corporation a indicat pe Facebook că toate serviciile radio erau întrerupte.

Citeşte şi: SOS în Marea Egee! O ambarcaţiune cu circa 500 de migranţi este în pericol de scufundare – Black News

Biroul naţional pentru managementul dezastrelor a declarat că a primit apeluri de la persoane care au simţit cutremurul, însă nu primise încă rapoarte privind eventuale daune.

“Oamenii din Honiara s-au mutat în zone mai înalte în minutele de după cutremur, însă unii au revenit acum jos”, a declarat pentru Reuters un oficial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul francez şi-a anunţat demisia

Premierul francez şi-a anunţat demisia Premierul francez, Gabriel Attal, a anunţat duminică seara că îşi va prezenta demisia preşedintelui Emmanuel Macron luni dimineaţă, după alegerile...

Premier Energy anunţă că luni, 8 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere

Premier Energy anunţă că luni, 8 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că luni, 8 iulie 2024, vor...

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi Dalai Lama a dat asigurări că se recuperează bine după operaţia...

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie 8 iulie este a 189-a zi a calendarului gregorian și a 190-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.