CUTREMUR puternic în Japonia (VIDEO)! Patru oameni au murit şi peste 100 de răniţi!

Publicat:

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 100 au fost rănite în urma seismului puternic cu magnitudinea de 7,4 grade care a lovit miercuri seara estul Japoniei, ducând la emiterea unei alerte de tsunami pe coasta de nord-est a ţării, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Un tren de mare viteză a deraiat la nord de oraşul Fukushima, fără a produce victime, din cauza seismului care a provocat crăpături pe autostrăzi şi a răsturnat vitrinele din magazine, în timp ce zeci de mii de locuinţe continuau să fie lipsite de energie electrică joi dimineaţa.


Citeşte şi: Patru nave amfibii ruseşti dau târcoale insulelor nipone! Tokyo spune că se îndreaptă spre Europa – Black News

Pagubele păreau însă relativ minore în comparaţie cu puterea seismului care a afectat în principal prefecturile Fukushima şi Miyagi din nord-estul Japoniei.

Joi dimineaţa, Hirokazu Matsuno, purtătorul de cuvânt al guvernului, a raportat patru morţi şi 107 persoane rănite, dintre care mai multe grav.

Premierul nipon Fumio Kishida a declarat că guvernul va fi în alertă maximă în legătură cu posibilitatea producerii unor noi seisme puternice în următoarele două-trei zile.

Potrivit Agenţiei nipone de meteorologie (JMA), epicentrul cutremurului care s-a produs miercuri la ora locală 23:36 (14:36 GMT) a fost localizat la 60 de kilometri adâncime în Oceanul Pacific, în largul prefecturii Fukushima, unde o centrală nucleară a fost devastată de un tsunami în 2011.

Agenţia a emis imediat un avertisment pentru valuri de un metru înălţime. În final, valuri de 30 cm au fost măsurate în Ishinomaki, prefectura Miyagi. Avertizarea de tsunami a fost ridicată complet joi, la ora locală 05:00 (20:00 GMT).

Nicio anomalie nu a fost detectată la centrala nucleară Fukushima Daiichi, grav avariată în 2011 de tsunami-ul gigantic provocat de un cutremur cu magnitudinea 9, potrivit Agenţiei japoneze pentru securitate nucleară (NRA).

La cealaltă centrală nucleară din prefectura Fukushima, Fukushima Daini, închisă şi ea din 2011, precum şi la centrala Onagawa din prefectura Miyagi, pompele pentru piscinele de răcire a combustibilului uzat au încetat să funcţioneze pentru scurt timp, însă au fost rapid repuse în funcţiune, a anunţat ulterior ANR.

Citeşte şi: Autoritățile spaniole au reținut un iaht uriaș despre care se crede că îi aparține unui oligarh rus apropiat al lui Putin – Black News

Pe parcursul nopţii de miercuri spre joi au fost înregistrate replici de mai mică intensitate. În anumite localităţi au fost emise avertismente de evacuare pentru rezidenţi.

Situată la intersecţia mai multor plăci tectonice majore pe “Centura de foc” a Pacificului, Japonia este afectată în mod regulat de cutremure şi a impus standarde stricte de construcţie pentru a se asigura că toate clădirile sunt capabile să facă faţă unor cutremure puternice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Reţineri în sudul ţării: Făceau braconaj cu arme deţinute ilegal

Reţineri în sudul ţării: Făceau braconaj cu arme deţinute ilegal Ofițerii Direcției Investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații au descins marți, 16 iulie, în...

Primăria Chișinău atenționează locuitorii capitalei să să economisească apa de la robinete

Primăria Chișinău atenționează locuitorii capitalei să să economisească apa de la robinete Primăria Municipiului Chișinău atenționează locuitorii capitalei să economisească apa din robinete. Precizările vin în...

Cum s-au omorât între ei fiii și nepoții lui Ștefan cel Mare pentru tronul Moldovei

Cum s-au omorât între ei fiii și nepoții lui Ștefan cel Mare pentru tronul Moldovei Alexandru Cornea, fiul lui Bogdan al III-lea şi nepotul lui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.