CUTREMUR puternic în largul Ciprului

Publicat:

Un seism cu magnitudinea 4,5 a fost înregistrat vineri în largul localităţii Polis Chrysochous din vestul Ciprului, evenimentul fiind evaluat ca o replică a puternicului cutremur de 6,5 grade produs la începutul lunii, a anunţat departamentul de monitorizare a activităţii geologice din Cipru, informează agenţia CNA, potrivit agerpres.

Seismul s-a produs vineri, la ora locală 5:58, în estul Mării Mediterane, la circa 50 de kilometri vest-nord-vest de Polis Chrysochous, la o adâncime de 23 de kilometri.


Citeşte şi: Ministrul Trezoreriei, Lord Agnew, demisionează din cauza gestionării ‘îngrozitoare’ a guvernului britanic a fraudei împrumuturilor Covid – Black News

Cutremurul a fost resimţit cu precădere în districtul Paphos şi mai puţin în districtele Limassol şi Nicosia şi în estul ţării.

“Este evaluat ca o replică a puternicului cutremur cu magnitudinea 6,5 de pe 11 ianuarie 2022”, a indicat departamentul, precizând că centrul său de seismologie monitorizează acest fenomen.

Cutremurul produs pe 11 ianuarie în Marea Mediterană, în largul coastei de vest a Ciprului, a fost resimţit în sudul Turciei, Israel, Egipt şi insulele elene Creta şi Rhodos.

Cipru este situat într-o zonă cu activitate seismică intensă, în apropierea liniei de întâlnire între placa tectonică eurasiatică şi cea africană.

Citeşte şi: China trebuie să-şi folosească ‘influenţa’ asupra Rusiei pentru a o descuraja să atace Ucraina (oficial american) – Black News

Pe 9 octombrie 1996, un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a ucis două persoane şi a deteriorat zeci de clădiri din oraşele de coastă Paphos şi Limassol.

Pe 10 septembrie 1953, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter a ucis 40 de persoane şi a distrus sute de case, în special în regiunea Paphos. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.