X

Cutremur puternic în Oceanul Pacific

Un seism cu magnitudinea 6,4 s-a produs luni în largul statului insular Papua Noua Guinee din Oceanul Pacific, a informat Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), citat de Reuters, potrivit agerpres.

Epicentrul cutremurului a fost stabilit la 26 kilometri nord de localitatea Kandrian, la o adâncime de 33 de kilometri.


Vezi şi: Belgradul reacţionează după vandalizarea unui cimitir ortodox din Kosovo – VIDEO

Nu au fost consemnate pagube materiale imediate.

Insulele Moluce din apropiere au fost afectate luni de o serie de replici după ce un seism cu magnitudinea 7,3 s-a produs duminică provocând decesul a cel puţin două persoane.

Citeşte şi: Dacă va deveni premier în UK, Boris Johnson este pregătit să negocieze un acord comercial cu Trump

În luna mai, un seism cu magnitudinea 7,7 s-a produs la 28 de kilometri nord-est de localitatea Kokopo din Papua Noua Guinee, eveniment în urma căruia a fost emisă o avertizare de tsunami.

Papua Noua Guinee, una dintre cele mai sărace ţări din lume, este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune foarte activă seismic, şi este încă în proces de reconstrucţie după cutremurul cu magnitudinea 7,5, produs la circa 900 de kilometri vest în februarie 2018, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 100 de persoane.

Tags: Cercul de Foc al Pacificuluicutremurinsulele MoluceKandrianOceanul PacificPapua-Noua GuineeServiciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS)
Categorii: Știrile zilei