CUTREMUR puternic în Pakistan şi Afganistan

Publicat:

Un seism cu magnitudinea 5,1 a zguduit vineri mai multe zone din Pakistan şi Afganistan, stârnind teamă în rândul locuitorilor care s-au grăbit să iasă din clădiri rezidenţiale şi comerciale, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Mişcările telurice intermitente au fost resimţite în mai multe oraşe pakistaneze, inclusiv în cele situate în apropierea graniţei cu India, a anunţat Agenţia pentru gestionarea dezastrelor.


Citeşte şi: Ucraina ameninţă să distrugă podul construit de ruşi peste Strâmtoarea Kerci – Black News

Nu au fost raportate imediat decese sau pagube materiale, însă situaţia era încă în proces de evaluare în regiunile îndepărtate, muntoase, de lângă graniţa cu Afganistan, a precizat agenţia pakistaneză.

Mişcările telurice i-au determinat pe numeroşi locuitori să iasă afară din casele şi magazinele din capitala Islamabad.

“A fost înfricoşător. Am simţit pământul cutremurându-se şi am fugit de la mine din birou”, a declarat Ajmal Khan, care lucrează pentru o companie de schimb.

Cutremurele sunt frecvente în regiune şi pot provoca pagube uriaşe.

Epicentrul seismului de vineri a fost în Afganistan-Tadjikistan, conform Institutului american de geofizică (USGS).

Citeşte şi: Olaf Scholz spune că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea ‘dura foarte mult’ – Black News

În octombrie 2015, un cutremur cu magnitudinea 7,5 a ucis peste 400 de persoane şi a lăsat alte câteva mii fără adăpost în Afganistan, Pakistan şi India.

În 2005, peste 70.000 de persoane au murit şi milioane au rămas fără adăpost în nordul Pakistanului şi în regiuni din Caşmir aflate sub control pakistanez, cea mai gravă tragedie care a lovit ţara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.