CUTREMUR puternic în Papua Noua Guinee

Publicat:

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur puternic cu magnitudinea 7,0 produs într-o zonă izolată din nord-vestul statului Papua Noua Guinee, luni înainte de răsărit, a anunţat Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor, potrivit AFP şi agerpres.

Zeci de locuinţe au fost distruse, iar echipele de salvare continuă să evalueze pagubele, a adăugat agenţia guvernamentală.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Orientul Îndepărtat din Rusia – Black News

Epicentrul seismului, care s-a produs puţin după ora 04:00 luni (duminică 18:00 GMT), se află la 97 km de oraşul de coastă Wewak, la o adâncime de 62 km, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS).

“Lacul Chambri este în fierbere, iar cutremurul este încă în desfăşurare chiar acum”, a declarat pe reţelele de socializare Johnson Wapunai, un oficial regional, la mai bine de cinci ore de la cutremurul iniţial.

El i-a alertat pe locuitorii regiunii cu privire la posibile căderi de copaci sau de obiecte şi i-a îndemnat să fie vigilenţi cu privire la posibile replici.

Vorbind la televiziunea naţională australiană, Colles Pinga, a cărui casă se află nu departe de epicentru, a declarat că trei locuinţe din satul său au fost distruse şi că mai multe persoane au fost rănite.

“Există alunecări de teren de-a lungul malurilor râului (…) este destul de înfricoşător”, a declarat el pentru Australian Broadcasting Corporation.

Citeşte şi: Incidente cu focuri de armă la Marsilia! Trei oameni au fost ucişi şi mai mulţi răniţi!

Cutremurul a lovit o zonă situată la 100 km est de frontiera cu Indonezia, pe insula Noua Guinee.

La sfârşitul lunii februarie, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a lovit regiunea New Britain din estul Papua Noua Guinee.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.