CUTREMUR puternic în Peru

Publicat:

Un cutremur de 5,5 grade a zguduit Lima şi împrejurimile sale joi, provocând panică în rândul locuitorilor, a anunţat Centrul seismologic naţional din Peru care până în prezent nu a raportat pagube sau victime, notează AFP, potrivit agerpres.

Seismul a fost înregistrat la ora locală 16.55 (21.55 GMT). Epicentrul a fost localizat la 30 de kilometri vest de Chilca, un oraş de coastă situat la 70 de kilometri sud de Lima, la o adâncime de 49 de kilometri, a precizat Centrul seismologic.


Citește și : Aderarea Finlandei la NATO se va derula fără probleme şi rapid

“Un cutremur cu magnitudinea 5,5 s-a produs la 30 de kilometri vest de Chilca (…) La Lima, populaţia l-a resimţit puternic. Nu au fost raportate pagube deocamdată. Supravegherea continuă în zonele vulnerabile”, a indicat Protecţia Civilă pe Twitter.

În mai multe cartiere ale capitalei peruane, oamenii au ieşit în stradă ca măsură de precauţie, inclusiv parlamentarii care participau la o şedinţă în parlament, potrivit imaginilor difuzate de posturile locale de televiziune.

Citește și : Aderarea Finlandei la NATO se va derula fără probleme şi rapid

Peru este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu activitate seismică importantă de-a lungul coastei de vest a continentului american.

La 7 ianuarie, un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a lovit Lima şi oraşele învecinate, rănind nouă persoane şi distrugând mai multe case, reaminteşte AFP. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale începe la 1 august

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale începe la 1 august În cadrul ședinței de astăzi, 16 iulie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic pentru...

Șefa PA: Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată

Șefa PA: Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată. Declarația a fost făcută de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la...

Siegfried Mureşan: Euroscepticii sunt izolaţi în Parlamentul European

Siegfried Mureşan: Euroscepticii sunt izolaţi în Parlamentul European Coaliţia la care lucrăm începând cu data de 9 iunie, formată din Partidul Popular European, socialişti şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.