CUTREMUR puternic în Timorul de Est

Publicat:

Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs vineri în largul coastei de est a Timorului de Est, a anunţat Institutul de Geofizică al SUA (USGS), relatează AFP, potrivit agerpres.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 51,4 km în largul vârfului estic al insulei Timor, care este împărţită între Timorul de Est şi Indonezia.


Citeşte şi: Irakul INTERZICE prin lege normalizarea relaţiilor cu Israelul – Black News

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a anunţat că seismul a avut o magnitudine de 6,4, relatează Reuters.

Agenţia indoneziană de meteorologie, climatologie şi geofizică (BMKG) a declarat că seismul nu a declanşat o alertă de tsunami.

Timorul de Est este situat în zona supranumită “Cercul de Foc” al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente – aici se înregistrează aproximativ 85% din activitatea seismică mondială.

În februarie, un seism cu magnitudinea de 6,2 în Sumatra de Nord, în Indonezia vecină, a provocat moartea a cel puţin opt persoane.

Citeşte şi: Un membru fondator al trupei Depeche Mode a murit la 60 de ani – Black News

În 2004, un cutremur cu magnitudinea 9,1 a lovit coasta Sumatrei şi a declanşat un tsunami care a ucis 220.000 de persoane în întreaga regiune, dintre care aproximativ 170.000 în Indonezia.

Timorul de Est, cu o populaţie de 1,3 milioane de locuitori, este cea mai tânără ţară din Asia de Sud-Est şi a sărbătorit recent 20 de ani de independenţă. Fosta colonie portugheză şi-a declarat independenţa faţă de Indonezia în 2002, după 24 de ani de ocupaţie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasada României în R. Moldova: Uniunea Europeană oferă securitate, prosperitate și șanse egale

Ambasada României în R. Moldova: Uniunea Europeană oferă securitate, prosperitate și șanse egale Ambasada României în Republica Moldova a fost prezentă la Ukrainian Day in...

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli ‘top secret’

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli 'top secret' Aproape o treime din cheltuielile propuse de guvernul rus nu sunt publice -...

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.