X

CUTREMUR puternic în Turcia! Cel puţin 284 de oameni au murit – VIDEO

UPDATE: Bilanţul cutremurului care a zguduit sudul Turciei la primele ore ale zilei de luni a urcat la 284 de morţi şi 2.323 de răniţi în această ţară, a anunţat vicepreşedintele turc Fuat Oktay în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Oficialul a precizat că 70 de persoane au murit în provincia Kahramanmaras, unde s-a aflat epicentrul seismului. De asemenea, 20 de persoane au decedat în Osmaniye, 18 în Sanliurfa, 14 în Diyarbakir şi 13 în Adiyaman.

Ştire iniţială: Cel puţin 15 persoane au murit în provinciile turce Osmaniye (sud) şi Sanliurfa (sud-est) după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a lovit această regiune, au anunţat luni guvernatorii celor două provincii, potrivit AFP

Zece persoane au murit în provincia Urfa, a declarat guvernatorul acesteia Salih Ayhan pentru televiziunea turcă NTV, după ce agenţia de stat Anadolu a raportat un bilanţ iniţial de cinci morţi în provincia Osmaniye.

Citește și : SUA au doborât balonul chinez (media)

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Seismul a avut loc la ora locală 04.17 (01.17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri.

Un alt cutremur cu magnitudinea 6,7 s-a produs în centrul Turciei la orele 04.28 (01.28 GMT), la o adâncime de 9,9 kilometri, potrivit USGS.

Citește și : Iranul îl critică pe directorul AIEA, Rafael Grossi

Seismele au fost resimţite în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru.

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. 

Tags: cutremurOsmaniyeSanliurfaturciaUrfa
Categorii: Știrile zilei