CUTREMUR puternic pe coasta nordică a Chile

Publicat:

Un seism cu magnitudinea 6,8 s-a produs marţi în zona coastei de nord a Chile, a anunţat Centrul German de Cercetare pentru Geoştiinţe (GFZ), fiind raportate daune şi alunecări de teren minore în regiuni din apropierea epicentrului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Mai multe persoane care locuiau în apropierea coastei au fost evacuate ca măsură de precauţie, potrivit BNO News. Nu au fost raportate victime.


Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

GFZ a informat că s-au produs replici cu magnitudini de 6,2 şi 5,5.

Potrivit Centrului de alertă pentru tsunami din Pacific, nu există nicio ameninţare de tsunami în urma producerii seismului.

Centrul German de Cercetare pentru Geoştiinţe a stabilit anterior o magnitudine de 7 a cutremurului şi a precizat că seismul s-a produs la adâncime de 10 kilometri.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

Chile face parte din aşa-numitul “Inel de foc” al Pacificului, o zonă cunoscută pentru cutremurele frecvente şi erupţiile vulcanice.

În 2010 a avut loc un cutremur cu magnitudinea 8,8 în largul Chile, care a provocat un tsunami ce a devastat oraşele de coastă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul de animaţie ‘Despicable Me 4’ continuă să domine box-office-ul nord-american

Filmul de animaţie 'Despicable Me 4' continuă să domine box-office-ul nord-american Animaţia "Despicable Me 4", cel mai recent film din universul Minionilor, îşi menţine prima...

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

‘Vama Veche’ a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc

'Vama Veche' a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc Pe granița de nord a României, la râul Prut, se află o...

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.