Cutremurul din Turcia a răpit 100 de vieţi omeneşti

Publicat:

Bilanţul deceselor în urma seismului produs vineri în vestul Turciei a ajuns marţi la 100, a anunţat Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Seismul cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi, dintre care 147 sunt încă în spital, a adăugat AFAD, precizând că echipele de salvare îşi continuă eforturile pentru găsirea altor victime, în special sub dărâmăturile a cinci clădiri din provincia Izmir.


Citeşte şi: După o campanie tumultoasă, un electorat divizat se prezintă la urne pentru a alege între Trump şi Biden

Cel mai afectat oraş din provincie este Bayrakli, unde o fetiţă de trei ani, Elif Perincek, şi o adolescentă de 14 ani, Idil Sirin, au fost salvate luni de sub dărâmături.

Zeci de clădiri au fost distruse de cutremurul care a lăsat peste 5.000 de persoane fără locuinţe, fiind adăpostite în corturi instalate în tabere improvizate din provincia Izmir.

Citeşte şi: Cel puţin un jihadist a deschis focul la Viena (VIDEO)! Patru oameni au fost ucişi!

Circa 1.464 de replici au fost înregistrate în zonă, dintre care 44 cu o magnitudine mai mare de 4, au declarat autorităţile turce.

Turcia se află la confluenţa unor importante falii seismice şi a fost afectată în trecut de mai multe cutremure de pământ devastatoare. Un astfel de seism, care s-a produs în nord-vestul ţării în 1999, a ucis peste 17.000 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.