X

Cutremurul din Turcia a răpit 100 de vieţi omeneşti

Bilanţul deceselor în urma seismului produs vineri în vestul Turciei a ajuns marţi la 100, a anunţat Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Seismul cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi, dintre care 147 sunt încă în spital, a adăugat AFAD, precizând că echipele de salvare îşi continuă eforturile pentru găsirea altor victime, în special sub dărâmăturile a cinci clădiri din provincia Izmir.

Citeşte şi: După o campanie tumultoasă, un electorat divizat se prezintă la urne pentru a alege între Trump şi Biden

Cel mai afectat oraş din provincie este Bayrakli, unde o fetiţă de trei ani, Elif Perincek, şi o adolescentă de 14 ani, Idil Sirin, au fost salvate luni de sub dărâmături.

Zeci de clădiri au fost distruse de cutremurul care a lăsat peste 5.000 de persoane fără locuinţe, fiind adăpostite în corturi instalate în tabere improvizate din provincia Izmir.

Citeşte şi: Cel puţin un jihadist a deschis focul la Viena (VIDEO)! Patru oameni au fost ucişi!

Circa 1.464 de replici au fost înregistrate în zonă, dintre care 44 cu o magnitudine mai mare de 4, au declarat autorităţile turce.

Turcia se află la confluenţa unor importante falii seismice şi a fost afectată în trecut de mai multe cutremure de pământ devastatoare. Un astfel de seism, care s-a produs în nord-vestul ţării în 1999, a ucis peste 17.000 de persoane.

Tags: Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD)BayraklicutremurElif PerincekIdil Sirinizmirturcia
Categorii: Diaspora