Dacă Biden e inapt pentru a fi judecat, e inapt și pentru a conduce America

Publicat:

Dacă Biden e inapt pentru a fi judecat, e inapt și pentru a conduce America

Declinul lui mental nu mai poate fi negat acum, nici măcar de aliații lui politici. SUA, și întregul Occident, merită ceva mai bun.

Reclamațiile privind starea mentală a lui Joe Biden nu sunt nimic nou. În vremea în care era senator era capabil să emită cele mai bizare salate lexicale. Pe când era vicepreședinte i se reproșa mereu incoerența. Iar la alegerile din 2020 Donald Trump a tot repetat că „Joe nu mai e cu adevărat alături de noi”, scrie THE TELEGRAPH, potrivit stiripesurse.ro.

Poate că au și exagerat. În campania din 2020 tot ce trebuia Joe să facă era să se ducă la pupitrul corect de pe scena dezbaterii și să nu uite cum îl cheamă, astfel încât alegătorii să-și poată confirma satisfăcuți că, da, Trump exagerează.


Citeşte şi: Comuna Bubuieci are primar – Stiripesurse.md

Dar dacă după săptămâna aceasta se poate afirma ceva cu siguranță, atunci acel lucru e că Biden nu s-a făcut mai bine în ultimii patru ani. Democrații sunt într-atât de disperați să evite schimbarea candidatului în an electoral încât l-au convins pe președintele de 81 de ani să continue, știind prea bine că se află numai la un pas, verbal sau fizic, de dezastru.

Dacă Biden e inapt pentru a fi judecat, e inapt și pentru a conduce America

Acel dezastru a survenit acum, sub forma raportului întocmit de investigatorul special Robert Hur cu privire la manipularea documentelor secrete de către Biden. Raportul conchide că ar avea sens să se ajungă la un proces; „Dl Biden s-ar prezenta probabil în fața unui juriu, așa cum a făcut-o și la interviul nostru cu el, ca un bărbat în vârstă, bine intenționat, sufletist, cu o memorie slabă”, iar acel juriu ar avea cu siguranță dubii rezonabile privind vinovăția lui, dată fiind „reducerea facultăților la o vârstă avansată”.

La acel interviu se pare că Biden nu și-a putut aminti că a fost vicepreședinte și uitase când i-a început mandatul și când i s-a terminat. Nu și-a putut aminti „nici măcar cu o aproximație de câțiva ani” când i-a murit fiul, Beau. Și, pe lângă altele, avea o memorie „încețoșată” privind dezbaterea despre Afganistan.

Raportul a aterizat ca un trăsnet la Washington. Și președintele, în mod vizibil rănit, a făcut ceea ce consilierii lui ar fi trebuit să-l consilieze să nu facă, și anume să apară în fața presei.

Lăsând politica deoparte, a fost o priveliște tristă. Președintele a fost în mod clar rănit – și cine nu ar fi? – de acuzația de declin mental. A fost lovit în mod special de acuzația că nu și-a putut aminti când i-a murit fiul, schimbând imediat termenii discuției și sugerând că raportul ar fi afirmat că și-ar fi uitat cumva fiul.

Dacă Biden e inapt pentru a fi judecat, e inapt și pentru a conduce America

Personalul de la Casa Albă trebuie să fi avut inima cât un purice. În definitiv, în zilele dinaintea conferinței de presă în cauză Biden lăsase de înțeles în două cazuri distincte că ar comunica cu morții. Duminica trecută a spus în Nevada că discutase cu președintele Mitterand evenimentele recente. François Mitterand a murit în 1996. Apoi miercuri, la un eveniment de finanțare a campaniei din New York, a relatat că răposatul cancelar german Helmut Kohl îi comunicase îngrijorările lui legate de comportamentul lui Trump la alegerile din 2020. Kohl a murit în 2017. Biden pare să fi uitat și denumirea Hamasului, numind-o „opoziția”, după care a fost ajutat de un jurnalist.

Astfel că joi seară, când Biden a plecat de la pupitru, presa l-a rechemat și el chiar s-a întors, consilierii prezidențiali și orice alegător democrat trebuie să fi icnit într-un glas.

În mod vădit nu în cea mai bună formă la acel moment, Biden a fost ademenit de jurnaliști să discute chestiunea Orientului Mijlociu, un subiect care ar putea încurca și mintea cuiva cu jumătate din vârsta lui Biden, în cea mai bună formă mentală. Biden s-a apucat să vorbească despre negocierile lui cu „președintele Mexicului, Sisi”. Președintele Sisi este în mod evident conducătorul Egiptului, nu al Mexicului. Republicani precum senatorul Rand Paul au profitat imediat de ocazie. Făcând aluzie la o promisiune electorală a lui Trump, Paul a propus ca Biden să anunțe că vom „construi un zid la granița cu Gaza și vom pune Mexicul să-l plătească și – Doamne! – să vezi atunci ce nedumeriți vor fi”. Republicanii se distrează pe seama lui Biden de ani și ani. Însă începând de săptămâna aceasta spectacolul nu mai e deloc hazliu. E doar trist. E acel gen de moment în care familia cuiva ar trebui să facă un pas în față și să spună cu blândețe ceva. În schimb, America s-a ales cu o întrebare deocamdată fără răspuns: dacă acesta este președintele, cine conduce țara?

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a declarat marţi că acestea...

Usatîi vorbește despre ‘greșeala lui Spînu’: Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM

Usatîi vorbește despre 'greșeala lui Spînu': Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM Andrei Spînu greșește, atunci când spune că statul nu...

Alaiba îl acuză pe Ceban că susține business-ul rusesc: Cumpără membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia

Alaiba îl acuză pe Ceban că susține business-ul rusesc: Cumpără membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia Ministrul Economiei Dumitru...

Tânărul învinuit de omorul unei bătrâne și tentativă de omor a unui bărbat din raionul Glodeni, trimis pe banca acuzaților

Tânărul învinuit de omorul unei bătrâne și tentativă de omor a unui bărbat din raionul Glodeni, trimis pe banca acuzaților Procuratura raionului Glodeni a finalizat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.