X

Dacă mobilizarea continuă în același ritm, un proiect de lege privind demobilizarea ar putea fi propus Radei – deputat ucrainean, Kostenko

Dacă mobilizarea continuă în același ritm, un proiect de lege privind demobilizarea ar putea fi propus Radei – deputat ucrainean, Kostenko

După intrarea în vigoare a noii legi a mobilizării în Ucraina, ritmul acesteia a satisfăcut Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Secretarul Comisiei Radei Supreme pentru Securitate Națională, Apărare și Informații al Ucrainei,Roman Kostenko, a declarat pentru Ukrainskaya Pravda.

“Marele Stat Major este acum foarte mulțumit de ritmul de mobilizare. Numărul de mobilizați, care chiar depășește așteptările. Sperăm ca această tendință să continue. Dacă până la sfârșitul verii vedem că ritmul de mobilizare se menține, atunci va fi posibil să se elaboreze și să fie propus Radei un proiect de lege privind demobilizarea”, a spus el.

Kostenko a menționat că procesul de mobilizare ar trebui analizat „cel puțin până la sfârșitul verii” și abia atunci poate fi rezolvată problema demobilizării.

Deputatul Poporului consideră că data aproximativă de pregătire a proiectului de lege corespunzător este octombrie 2024, dar numai dacă tendințele actuale de mobilizare continuă.

Într-un interviu pentru Radio NV publicat pe 9 iunie, Kostenko a spus că în mai au fost mobilizați mai mulți oameni în forțele de apărare ucrainene decât în ​​ultimele patru luni.

Tags: mobilizareanouă legeucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei