X

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi

Dalai Lama a dat asigurări că se recuperează bine după operaţia la genunchi la New York, într-un mesaj video postat cu ocazia celei de-a 89-a aniversări, informează AFP.

Liderul spiritual tibetan, cunoscut în lumea întreagă pentru campania sa neîncetată în favoarea unei autonomii mai mari a Tibetului său natal, a sosit în SUA la sfârşitul lui iunie pentru îngrijiri medicale, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Am deja aproape 90 de ani şi nu mă simt rău, exceptând un uşor disconfort la nivelul picioarelor mele”, a declarat el într-un video postat pe site-ul său. “Însă aceasta este inevitabil, e vârsta. Prin urmare, mă simt bine, puteţi fi liniştiţi”, a adăugat liderul spiritual, care şi-a redus deplasările în străinătate.

Dalai Lama este de la mijlocul secolului al XX-lea liderul politic şi spiritual al tibetanilor, diabolizat în China, însă apropiat de SUA. Cu toate acestea, el şi-a părăsit funcţiile de şef politic al poporului său în 2011.

Un grup de responsabili americani, printre care fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, l-a vizitat la sfârşitul lui iunie la domiciliul său din Dharamsala, în nordul Indiei.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

China, care anexase Tibetul în 1950, a criticat atunci vizita, prin vocea ambasadorului său la New Delhi, calificându-l pe Dalai Lama drept un “exilat politic angajat în activităţi separatiste antichineze sub acoperire religioasă”.

Tags: Dalai Lama
Diverse