X

Damasc, într-un mesaj adresat ONU, a anunţat că delegaţia sa nu va veni luni la Geneva pentru a participa la o nouă rundă de negocieri politice privind Siria

Guvernul de la Damasc a anunţat duminică seara, într-un mesaj adresat Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), că delegaţia sa nu va veni luni la Geneva pentru a participa la o nouă rundă de negocieri politice privind Siria, a indicat emisarul ONU Staffan de Mistura, precizează agerpres .

”Guvernul (sirian) nu şi-a confirmat încă participarea” la negocierile care trebuie să înceapă marţi, a declarat emisarul ONU într-o videoconferinţă cu Consiliul de Securitate al ONU.

Damascul ”ne-a trimis un mesaj ieri seara spunând că nu va veni luni la Geneva”, a precizat Staffan de Mistura, subliniind că ”nici o condiţie prealabilă” pentru o participare la o nouă rundă de negocieri politice privind Siria nu va fi acceptată de către ONU nici în cazul guvernului, nici în cazal opoziţiei.

Citește și : Peste 30.000 de persoane au asistat în nordul Franţei la ceremoniile care au marcat Bătălia de la Cambrai

Totodată, Staffan de Mistura a anunţat că o reuniune a celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (SUA, China, Rusia, Marea Britanie şi Franţa) privind Siria va avea loc marţi la Geneva, la iniţiativa Franţei.

De Mistura, care trebuie să prezideze, începând de marţi, în Elveţia, o nouă rundă de negocieri politice între guvern şi opoziţia din Siria, a precizat că va participa la această ”reuniune pregătitoare”.

Tags: damascgenevaONUrundă de negocierisiriaStaffan de Mistura
Categorii: Sinteze