Damascul acuză Ankara că întârzie implementarea acordului privind regiunea Idlib

Publicat:

Guvernul sirian a acuzat Administrația de la Ankara că nu implementează măsurile prevăzute în acordul cu Rusia privind crearea unei zone demilitarizate în regiunea Idlib, contrar declarațiilor oficialilor ruși și turci, care consideră că Turcia își îndeplinește îndatoririle, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Ministrul de Externe din Siria, Walid al-Moualem, a declarat că Turcia „nu pare că dorește să implementeze acordul”.


Citeşte şi: Justiţia respinge plângerea lui Julian Assange împotriva ambasadei care-l găzduieşte de şase ani

„Teroriștii încă există în regiune și sunt înarmați, acesta lucru indică faptul că Turcia nu dorește să își îndeplinească obligațiile”, a adăugat ministrul sirian.

În urma declarațiilor făcute de ministrul sirian de Externe, omologul său turc Mevlut Cavusoglu a transmis că acordul privind regiunea Idlib merge conform planului și că nu sunt probleme în ceea ce privește implementarea acestuia.

De asemenea, Cavusoglu a declarat că dacă teroriștii și grupurile radicale din regiunea Idlib „vor avea o abordare diferită” decât cea prevăzută în acord, Turcia va interveni.

Președintele rus Vladimir Putin a transmis în urma summitului de sâmbătă din Istanbul că Turcia își îndeplinește obligațiile legate de acordul privind regiunea Idlib.

Citeşte şi: Seism foarte puternic în Noua Zeelandă (VIDEO). Parlamentul şi-a suspendat activitatea

La summitul de sâmbătă au participat Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron și președintele turc Tayyip Erdogan. Cei patru lideri au discutat despre găsirea unei metode de a pune capăt conflictului din Siria, în special din provincia Idlib.

La 17 septembrie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin au fost de acord cu stabilirea unei zone demilitarizate în provincia siriană Idlib.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A murit cu fetițe în brațe. O nouă tragedie pe șosea

A murit cu fetițe în brațe. O nouă tragedie pe șosea Un bărbat de 34 de ani, care traversa strada cu fetița lui de un...

Grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea gestionării deșeurilor

Grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea gestionării deșeurilor Republica Moldova va beneficia de un grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii...

METEO// Cer noros și ploi de scurtă durată

METEO// Cer noros și ploi de scurtă durată Pentru ziua de astăzi, meteorologii ne promit cer preponderent noros și ploi de scurtă durată cu descărcări...

Premier Energy anunţă că luni, 22 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere

Premier Energy anunţă că luni, 22 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că luni, 22 iulie 2024, vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.