X

Dan Perciun: Fiecare al 4-lea absolvent de gimnaziu a mers la liceu

Dan Perciun: Fiecare al 4-lea absolvent de gimnaziu a mers la liceu

În prima etapă de admitere în clasa a X-a au depus documentele și au fost admiși 11,3 mii de elevi, ceea ce constituie peste 43% din totalul elevilor admiși la examene. Informațiile au fost oferite de ministrul educației, Dan Perciun, într-un live pe Facebook, transmite IPN.

Fiecare al 4-lea absolvent de gimnaziu a mers la liceu, iar fiecare al 6-lea a mers la o școală profesională sau colegiu, nu s-a determinat unde să meargă sau a mers la studii înafara țării, potrivit radiochisinau.md.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Dan Perciun susține că una dintre problemele care se repetă an de an este dezechilibrul în alegerea profilurilor. Actualmente, 7000 de elevi au ales profilul umanist și circa 4 mii au ales profilul real.

În țară sunt 331 de licee, dintre care 209 au reușit să deschidă 2 clase de liceu, 122 de licee nu au atins acest necesar de două clase și nu oferă alternative elevilor. Săptămâna aceasta direcțiile raionale vor fi informate dacă ministerul admite sau nu deschiderea unei singure clase de liceu.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Tags: Dan PerciungimnaziuliceuȘcoala Profesională
Cultură și Media