Danemarca ÎMPRUMUTĂ Germania cu 55.000 de vaccinuri AstraZeneca

Publicat:

Danemarca a anunţat marţi că va “împrumuta” 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca landului german vecin Schleswig-Holstein, după ce l-a retras din programul său de vaccinare împotriva coronavirusului din cauza temerilor legate de efectele secundare, notează AFP, potrivit agerpres.

“În urma unei cereri din partea ministrului-preşedinte al landului Schleswig-Holstein, guvernul a decis să pună la dispoziţia regiunilor frontaliere 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca”, a declarat Ministerul danez de Externe într-un comunicat.


Citește și: Polițistul Derek Chauvin este VINOVAT de asasinarea lui George Floyd

“Dozele de vaccin vor fi returnate conform unui termen stabilit de comun acord”, a adăugat el.

Danemarca a fost prima ţară europeană care a anunţat săptămâna trecută abandonarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, justificând această opţiune radicală prin efectele secundare “rare”, dar “grave”, în pofida undei verzi din partea autorităţii de reglementare europene şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru utilizarea lui.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 95 de ani

Regatul scandinav îşi continuă campania de imunizare deocamdată cu vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna şi a indicat că poate reintroduce vaccinul AstraZeneca la o dată ulterioară “dacă situaţia se schimbă”.

Ţara are un stoc de 200.000 de doze de ser AstraZeneca.

Germania, care a recomandat AstraZeneca pentru persoanele de peste 60 de ani, luptă împotriva unui al treilea val de contaminare cu coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.