X

Danemarca investeşte milioane de dolari pentru producerea unui vaccin propriu

Parlamentul danez a aprobat fonduri pentru un vaccin experimental în curs de a fi dezvoltat în această ţară pentru a fi folosit împotriva COVID-19, a anunţat miercuri Institutul naţional danez al serului (SSI), transmite dpa, potrivit agerpres.

Vaccinul a arătat rezultate promiţătoare în faza iniţială de dezvoltare şi testare, iar acum este pregătit pentru prima sa testare pe oameni, a precizat institutul.

Citeşte şi: Democraţii americani îşi păstrează o majoritate fragilă în Camera Reprezentanţilor

Finanţarea de 18,8 miliarde de coroane (3 milioane de dolari) va fi folosită pentru testarea clinică iniţială.

‘Este important că Danemarca contribuie la cercetarea şi dezvoltarea de vaccinuri împotriva COVID-19 deoarece aceasta poate ajuta la asigurarea unei selecţii mai largi de vaccinuri’, a subliniat ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke.

Dacă rezultatele se vor dovedi în continuare promiţătoare, vaccinul ar putea fi testat pe grupuri mai mari de persoane înainte de a fi evaluat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) pentru o posibilă aprobare.

Citeşte şi: Turcia se bagă şi ea într-o misiune de monitorizare a păcii din Nagorno-Karabah

Potrivit ministrului sănătăţi, efortul SSI va ajuta, în orice caz, la creşterea cunoaşterii despre COVID-19 şi ar putea fi util în viitoare pandemii.

Într-o ştire separată, Ministerul Sănătăţii a informat că Magnus Heunicke intră în autoizolare în urma posibilei sale expuneri la coronavirus de la un membru al familiei.

Tags: Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA)coronaviruscovid-19danemarcaInstitutul naţional danez al serului (SSI)Magnus Heunickevaccin
Categorii: Diaspora