X

Danemarca ÎŞI REDESCHIDE porţile pentru refugiaţi

Danemarca va primi 30 de refugiaţi în următoarele zile în cadrul programului ONU de cote pentru reinstalarea de refugiaţi, din care această ţară s-a retras în 2016, au anunţat joi autorităţile de la Copenhaga, informează AFP, potrivit agerpres.

“Este vorba de sirieni sau apatrizi din Siria care se află în Turcia”, a detaliat Agenţia pentru Imigraţie. Primii dintre ei sunt aşteptaţi să sosească la sfârşitul acestei săptămâni.

Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

În 2016, ţara scandinavă şi-a suspendat participarea la programul cotelor de refugiaţi iniţiat de ONU. Însă, în urma alegerilor legislative din iunie 2019, noul guvern danez de stânga condus de lidera social-democrată Mette Frederiksen – care intenţionează să continue să ducă o politică de imigraţie strictă, cum se întâmplă din 2001, însă “umană” – a decis să reia acordul cu Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

De la sfârşitul lui 2017, noua lege asupra imigraţiei, adoptată cu susţinerea social-democraţilor şi a formaţiunii populiste Partidul Popular Danez (DF), prevede ca numărul de refugiaţi din programul de cote este lăsat la discreţia Ministerului pentru Imigraţie şi Integrare.

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

Până în primăvara lui 2016, Danemarca susţine că a primit circa 500 de refugiaţi pe an, începând din 1979, din tabere ale UNHCR.

Tags: CopenhagadanemarcaÎnaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR)Mette FrederiksenONUPartidul Popular Danez (DF)refugiati
Categorii: DiasporaExterne