Danemarca îşi va întări contribuţiile la operaţiunile militare din străinătate

Publicat:

Danemarca şi-a anunţat vineri intenţia de a-şi întări contribuţiile la operaţiunile militare din străinătate, în special în regiunea Sahel şi în coaliţia internaţională antijihadistă împotriva grupării Stat Islamic în Siria şi Irak, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Securitatea Danemarcei nu se opreşte la frontieră”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ministrul apărării, Trine Bramsen, insistând asupra necesităţii ca ţara sa să participe la lupta împotriva terorismului, dar şi pentru reducerea fluxurilor de migranţi.


Citește și : Încă o lovitură pentru Johnson: Camera Lorzilor a adoptat legea care împiedică un Brexit fără acord

“Niciuna dintre misiuni nu are drept sarcină intrarea în luptă directă (…) Sunt contribuţii care trebuie să susţină eforturile în curs în materie de transport, asistenţă medicală şi informaţii”, a precizat ea.

De asemenea, guvernul danez ia în calcul o participare daneză la iniţiativa europeană pentru asigurarea securităţii maritime în strâmtoarea Ormuz.

Membră a NATO, Danemarca vrea să-şi sporească contribuţia la organizarea unui batalion, precum şi cu o navă de război şi patru avioane de luptă.

De asemenea, ţara îşi va întări participarea la coaliţia internaţională de luptă împotriva grupării Stat Islamic condusă de Washington, prin trimiterea unei echipe medicale în nord-estul Siriei.

În plus, Danemarca îşi va suplimenta participarea la Misiunea ONU în Mali, la care participă deja cu avioane de transport şi forţe speciale, detaşând aici un contingent de zece persoane.

Citește și : Şefa diplomaţiei suedeze părăseşte guvernul pentru a se dedica familiei

În ceea ce priveşte operaţiunea Barkhane, coordonată de Franţa împotriva grupurilor jihadiste în Sahel, Danemarca, care a anunţat în februarie creşterea contribuţiei sale materiale, va trimite şi personal suplimentar.

Aceste contribuţii suplimentare, care fac obiectul unui consens între cele două tabere ale eşichierului politic, trebuie validate de un vot în Parlament.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recean, întâlnire cu Ansamblul „Frunza nucului”; Piesa „Dă-mă, mamă, după Iura”, interpretată în fața premierului // VIDEO

Recean, întâlnire cu Ansamblul „Frunza nucului”; Piesa „Dă-mă, mamă, după Iura”, interpretată în fața premierului // VIDEO Prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul vizitei sale de...

STUDIU/ Volumul producției globale agricole a crescut în primele 6 luni ale anului

STUDIU/ Volumul producției globale agricole a crescut în primele 6 luni ale anului În ianuarie-iunie anul curent, producţia globală agricolă în gospodăriile de toate categoriile...

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.