Danemarca ordonă unui canal prin satelit secesionist iranian să-şi oprească transmisia

Publicat:

Un canal prin satelit din Danemarca legat de o mişcare secesionistă în Iran a primit ordinul să-şi oprească transmisia pe motiv că sprijină terorismul, informează vineri DPA, potrivit agerpres.

Fundaţia Ahwazna a încălcat regulile de difuzare sprijinind terorismul “în mod deschis şi indirect”, potrivit deciziei publicate vineri de boardul televiziunii şi radioului daneze.


Citește și : Mii de oameni fug zilnic din calea atrocităților comise în Burkina Faso

De exemplu, într-un talk-show numit “Cuvintele ca săbiile”, au existat declaraţii care susţin “o luptă armată şi violentă împotriva conducerii iraniene”, se arată în decizie.

Decizia comitetului poate fi atacată în termen de patru săptămâni.

Fundaţia a fost înregistrată în 2017 pentru a transmite prin satelit şi ca media online. Ea a fost înfiinţată de Mişcarea de luptă arabă pentru eliberarea Ahvaz – Iran (ASMLA), o mişcare secesionistă ce a generat recent titluri în ziarele din Danemarca.

Trei membri din conducerea ASMLA au fost plasaţi în arest preventiv în Danemarca la începutul lunii februarie. Serviciul de securitate danez PET a anunţat că ei sunt suspectaţi că spionau pentru Arabia Saudită, rivalul regional al Iranului.

Ei au colectat informaţii despre persoane din Danemarca şi din străinătate între 2012 şi 2018, potrivit PET. Cei trei au respins acuzaţiile înainte ca judecătorul să decidă ca audierile să continue în spatele uşilor închise. Examinarea unei cereri de prelungire a detenţiei lor preventive este programată pentru 27 februarie.

Citește și : Putin dă vina pe Occident pentru tensiunile cu Ucraina: ‘Se tem de un concurent global!’

ASMLA doreşte ca o regiune din sud-estul ţării să se desprindă de Iran. Mişcarea acuză Teheranul că a comis crime împotriva minorităţii ahvazi. Iranul consideră ASMLA o organizaţie teroristă şi o învinovăţeşte pentru un atac în septembrie 2018 la o paradă militară ce a făcut cel puţin 25 de morţi în oraşul Ahvaz.

În 2018, PET a declarat că serviciile de informaţii iraniene intenţionau să comită atacuri asupra exilaţilor iranieni, declanşând o mare operaţiune de securitate. Teheranul a negat implicarea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti bune pentru moldovenii din Germania. Dubla cetăţenie va fi permisă

Veşti bune pentru moldovenii din Germania. Dubla cetăţenie va fi permisă Moldovenii, stabiliți în Germania, își vor putea menține și cetățenia țării lor, concomitent cu...

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar Peste 800 de locuitori ai orașului Denver din Colorado care nu aveau...

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare Ţările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare...

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent Zborurile cu plecare de pe Aeroportul Manchester din Marea Britanie s-au confruntat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.