Danemarca: Şeful forţelor terestre din cadrul armatei a fost suspendat din cauza unor acuzaţii de nepotism

Publicat:

Şeful forţelor terestre din cadrul armatei daneze, generalul-maior Hans-Christian Mathiesen, a fost suspendat din funcţie pe perioada desfăşurării unei anchete în care este acuzat de conflict de interese, a anunţat miercuri Ministerul danez al Apărării, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Hans-Christian Mathiesen urmează să fie investigat de şeful Statului major al armatei daneze, pe fondul acuzaţiilor că ar fi încercat să ‘influenţeze cariera soţiei sale’, a precizat ministerul.


Citește și : Dispozitivul exploziv primit la redacţia CNN din New York îl viza pe fostul director CIA John Brennan (surse)

Suspendarea a fost anunţată după ce portalul de ştiri în domeniul apărării OLFI a făcut referire la posibilul caz de nepotism, potrivit agenţiei de ştiri Ritzau.

Citând surse anonime, OLFI a informat că Mathiesen a schimbat criteriile de admitere pentru două programe de pregătire pentru a-i permite soţiei sale să fie acceptată la acestea, deşi existau alţi candidaţi mult mai calificaţi.

Unul era un masterat în studii militare la Colegiul de Apărare Danez, la care soţia şefului armatei a fost acceptată în urmă cu trei ani, potrivit sursei citate.

Citește și : Casa Albă condamnă tentativele de atacuri la locuințele lui Obama și Clinton – FOTO

Acesteia i-a fost de asemenea oferit un post în departamentul condus de soţul său. Mathiesen nu a raportat aceste chestiuni, constituind astfel de un posibil conflict de interese.

Un purtător de cuvânt al Partidului Popular Danez a declarat pentru Ritzau că este vorba despre o problemă gravă dacă acuzaţiile se dovedesc adevărate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.