X

Danemarca şi-a redeschis ambasada de la Kiev

Danemarca a anunţat luni redeschiderea ambasadei sale în Ucraina, cu ocazia unei vizite neanunţate a ministrului de externe Jeppe Kofod la Kiev, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

‘Este un simbol foarte puternic al sprijinului danez pentru Ucraina şi poporul ucrainean acela de a redeschide porţile ambasadei Danemarcei astăzi’, a declarat Kofod, potrivit unui comunicat al ministerului său.

Citeşte şi: Biden ar putea fi AUTORIZAT să folosească armata SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei – Black News

Ambasada daneză a fost închisă temporar din cauza situaţiei de securitate, iar diplomaţii care instalaseră o reprezentanţă temporară la Lvov au părăsit Ucraina, anunţa Copenhaga la 24 februarie.

Ambasada daneză, prima a unei ţări nordice care se redeschide, va funcţiona la început cu un personal limitat, fiind prevăzută o revenire treptată la efectivul obişnuit.

Citeşte şi: CÂRTIŢA! Ruşii infiltraseră un spion în sânul Statului Major al armatei ucrainene – Black News

Premierul danez Mette Frederiksen a fost în vizită la Kiev la 21 aprilie împreună cu omologul său spaniol Pedro Sanchez.

Ea a anunţat o suplimentare cu 600 milioane de coroane daneze (80,6 milioane de euro) a ajutorului militar pentru Ucraina, ajuns astfel la 1 miliard de coroane. 

Tags: ambasadaCopenhagadanemarcaJeppe KofodkievLvovMette FrederiksenPedro Sanchezucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina