X

Danemarca şi Scoţia se confruntă cu primele lor cazuri de variola maimuţei

Danemarca a înregistrat primul său caz de infectare cu variola maimuţei, la un bărbat adult care s-a întors recent în ţară după o călătorie în Spania, a anunţat luni ministrul danez al Sănătăţii, citat de Reuters, potrivit agerpres.

“Autorităţile sanitare nu se aşteaptă la infectări pe scară largă în Danemarca, dar monitorizăm situaţia cu mare atenţie, pentru a fi pregătiţi în cazul unei posibile agravări a situaţiei infectărilor”, a declarat Magnus Heunicke, ministrul Sănătăţii din această ţară.

Citeşte şi: Hillary Clinton A APROBAT diseminarea în presă a acuzațiilor privind aşa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia – Black News

Bărbatul confirmat cu variola maimuţei se află în prezent în izolare, iar autorităţile sanitare au luat legătura cu persoanele cu care acesta a intrat în contact după ce s-a întors în ţară, a precizat ministrul danez.

De asemenea, Scoţia a anunţat luni primul său caz de variola maimuţei, a precizat Public Health Scotland într-un comunicat oficial, potrivit căruia pacientul primeşte tratament medical, în timp ce contacţii lui apropiaţi sunt identificaţi în această perioadă de autorităţile scoţiene.

Citeşte şi: Cel puţin şapte morţi după declanşarea unui incendiu pe un feribot în Filipine – Black News

“Colaborăm cu NHS Boards (National Health Service) şi cu alţi parteneri din Scoţia şi din Regatul Unit pentru a investiga originea acestui caz de infectare. Contacţii apropiaţi ai bolnavului au fost identificaţi şi primesc de acum informaţii şi sfaturi medicale”, a declarat Nick Phin, directorul departamentului de Ştiinţe ale sănătăţii publice din cadrul Public Health Scotland. 

Tags: danemarcaMagnus HeunickeNHS Boards (National Health Service)Nick PhinPublic Health ScotlandRegatul Unitscotia
Categorii: Diaspora