Danemarca va acorda Ucrainei un nou sprijin financiar în valoare de 250 de milioane de dolari

Publicat:

Danemarca va dona Ucrainei echipament militar şi va acorda sprijin financiar în valoare de 1,7 miliarde coroane daneze (250 de milioane de dolari), a anunţat marţi ministrul apărării din ţara nordică, Troels Lund Poulsen, relatează DPA şi AFP, potrivit agerpres.  

Demnitarul danez a spus că ţara sa îşi va reduce prezenţa în Irak începând cu 2024 şi se va concentra în schimb pe ţările baltice, punând la dispoziţia NATO un batalion pentru apărarea regiunii.


Citește și : Benny Gantz spune că nu s-au înregistrat progrese asupra pachetului de revizuire judiciară

Batalionul ar urma să cuprindă 700 până la 1.200 de soldaţi şi să fie desfăşurat în Letonia pentru o perioadă de 4-6 luni în fiecare an.

În restul anului, trupele vor rămâne în Danemarca, pregătite pentru a fi desfăşurate în statele baltice în cazul unei crize, a precizat Ministerul Apărării danez.

”Trebuie să fim pregătiţi pentru prezenţa daneză în regiunea baltică pe termen lung şi este nevoie de o echilibrare între a avea soldaţi în teren şi a fi pregătiţi să îi desfăşurăm din Danemarca. Echipamentul inclus în acest pachet este esenţial pentru a deschide calea pentru tancurile şi infanteria blindată ucrainene pe linia frontului”, a explicat Poulsen.

Danemarca va retrage din Irak una dintre unităţile sale de securitate şi escortă de aproximativ 105 soldaţi începând din februarie anul viitor, dar va continua să furnizeze personal şi consiliere misiunii NATO din Irak, a adăugat Ministerul Apărării danez.

Prin noua donaţie, ajutorul militar danez pentru Ucraina ajunge la 11 miliarde de coroane (1,47 miliarde euro sau 1,61 miliarde dolari) de la începutul invaziei ruse.

Citește și : Premierul Japoniei va efectua o vizită de două zile în Coreea de Sud

În luna ianuarie, Danemarca a donat Ucrainei 19 tunuri Caesar, de fabricaţie franceză, şi a anunţat în aprilie achiziţionarea, împreună cu Olanda, a 14 tancuri Leopard pentru a le livra Kievului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.