X

Daniel Vodă, despre Platforma de Parteneriat pentru Moldova: Înalții demnitari vin la Chișinău pentru a transmite mesaje de susținere a parcursului european al R.Moldova

Daniel Vodă, despre Platforma de Parteneriat pentru Moldova: Înalții demnitari vin la Chișinău pentru a transmite mesaje de susținere a parcursului european al R.Moldova

Reprezentanți ai guvernelor și organizațiilor internaționale se vor reuni săptămâna viitoare la Chișinău în cadrul celei de-a cincea ediții a Platformei de Suport pentru Moldova, transformată în Platforma de Parteneriat pentru Moldova. La eveniment sunt așteptate peste 55 de delegații internaționale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, sunt prieteni ai R. Moldova, care își doresc o Moldovă europeană, modernă și sigură, transmite IPN.

Primele patru ediții ale Platformei de Suport pentru Moldova au avut loc la Berlin (5 aprilie 2022), București (15 iulie 2022), Paris (21 noiembrie 2022) și Chișinău (17 octombrie 2023). O nouă ediție a Platformei va avea loc la 17 septembrie, tot la Chișinău. Evenimentul va reuni la Palatul Republicii miniștri, secretari de stat, reprezentanți ai corpului diplomatic și reprezentanți ai organizațiilor financiare internaționale, potrivit deschide.md.

Citește și: România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

„Este o platformă de sprijin care, pe parcursul ultimelor ediții, s-a bazat pe toate crizele prin care am trecut: criza energetică, criza refugiaților. Anul trecut s-a venit cu un mesaj tranșant privind transformarea acestei platforme, acestui cadru de cooperare dintre Republica Moldova și prietenii săi, într-o platformă de parteneriat, o platformă care țintește un obiectiv sigur, dezvoltarea Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc la Chișinău și reprezintă revenirea platformei acasă. La Palatul Republicii, săptămâna viitoare, vor sosi cele peste 55 de delegații. Vin prieteni buni ai Republicii Moldova, e vorba de șefii diplomațiilor din Germania, România, Franța, care sunt și cofondatorii platformei”, a spus Daniel Vodă în cadrul emisiunii „Paralela 49” de la Radio Moldova.

Potrivit lui Daniel Vodă, înalții demnitari vin la Chișinău pentru a transmite mesaje de susținere a parcursului european al Republicii Moldova, pentru a oferi sprijin financiar și expertiză în dezvoltarea și modernizarea R. Moldova. 

„Toți prietenii Republicii Moldova, atât în plan bilateral, cât și organizațiile internaționale, vin să transmită un mesaj comun: că sunt pentru o Moldovă europeană, modernă și sigură. Ne-am propus, în cadrul discuțiilor, să ne concentrăm pe patru aspecte importante. E vorba despre justiție, anticorupție și securitate. Al doilea aspect vizează energia, eficiența energetică și mediul. Trei: dezvoltarea economică durabilă și infrastructura strategică. Patru: reforma administrației publice și managementul finanțelor publice”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

Daniel Vodă spune că Platforma de Suport pentru Moldova a fost transformată în Platforma de Parteneriat pentru Moldova pentru a schimba accentul de la sprijinul ad-hoc și de urgență la un parteneriat pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova. 

Tags: Daniel VodăguvernMoldova
Politică