X

Daniel Vodă: În ultimii patru ani, au fost realizate proiecte de peste 100 de milioane de lei în Găgăuzia

Daniel Vodă: În ultimii patru ani, au fost realizate proiecte de peste 100 de milioane de lei în Găgăuzia

În ultimii patru ani, doar prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Găgăuzia, în autonomie au fost finalizate și sunt în proces de realizare peste 20 de proiecte cu un buget total mai mare de 100 de milioane de lei. Informația a fost prezentată de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

”Poza zilei de la Comrat. Vă rog frumos să arătați celor care „plantează afișaj” împotriva Uniunii Europene să facă o scurtă promenadă până la Primăria de la Comrat și să citească cine de fapt sunt prietenii Republicii Moldova și ajută (inclusiv în sudul țării) să modernizăm țara noastră, potrivit omniapres.md.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Și pe scurt despre fapte concrete: din anul 2020, cu sprijinul Guvernului, doar prin Agenția de Dezvoltare Regională Găgăuzia, au fost realizate 4 proiecte în valoare de 18 milioane de lei, iar alte 8 proiecte, în valoare de 87 de milioane de lei, sunt în desfășurare.

Totodată, în cadrul Programului „Satul European”, ediția I-a, 19 localități au atras proiecte în valoare de peste 73 de milioane de lei. Iar la ediția din anul 2024, în UTA Găgăuzia vor fi implementate 15 din 23 de proiecte depuse”, a scris Vodă pe canalul său de Telegram.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tags: Daniel VodăGagauziaguvern
Politică